Tijdens een glas wijn en in een overmoedig filosofische bui was mijn stelling “er bestaan meerdere werkelijkheden, die van jou en die van mij. In mijn werkelijkheid ben je een half uur te laat, in jouw werkelijkheid hadden we vanavond afgesproken….en je bent er toch vanavond”. Allebei is wel waar. Maar- eerlijk gezegd – dat overkomt mij – en jullie vast ook – vaker. Dit gesprek had uit de hand kunnen lopen……maar we zij te goede vrienden om daar lang bij stil te staan. Maar dat verhaal van die verschillenden werkelijkheden blijft me bezighouden.In welke werkelijkheid heb je gelijk ???

Over gelijk hebben en gelijk krijgen schreef ik vorige week mijn wekelijkse blog op de PvdA-Site: de letter S maakt het verschil. Kort samengevat: het verschil tussen Nieuws en Nieuws. Ik noemde als voorbeeld de berichtgeving van Omroep Flevoland over de gemeentelijke kadernota. Daar staat veel in, en ja het gaat ook over de Agora. Nieuw was de manier waarop we om willen gaan met het negatieve eigen vermogen van de Agora, de manier waarop we naar oplossingen zoeken. Nieuws was de vraag of de directeur wel aan mocht blijven (waarbij de relatie naar onze kadernota wel heel ver te zoeken was), dat het negatieve eigen vermogen zo groot was (en dat wisten we al een tijdje……..) en zo meer. En zo waren er meer voorbeelden.
Ook deze week trouwens.  30 april heeft nog een bijzonder plekje in ons geheugen. We moeten er ven aan wennen dat dat een gewone dag is. Alhoewel…in Lelystad was het de dag van de Cornelisrace. Een leuk evenement, met een maritieme markt en tal van activiteiten. Spectaculair vond ik de demonstratie foilen. Voor wie het niet gezien heeft spectaculair hard zeilende botje op draagvleugels. Een… een Lelystads product van Holland Composites. daar gaan ze furore mee maken. En tenslotte was er bij wijze van opening een roeiwedstrijd waarin onze wethouder John van den heuvel het opname tegen onze gedeputeerde Jaap Lodders. En de gemeente won met meer dan een bootlengte….. Daar zullen we geen conclusies aan verbinden… Overigens was het nieuws: Omvorming Lelystad tot Watersportstad blijft lastig….terwijl we net een heel succesvol eerste editie Cornelisrace afsloten.
Daar moeten we dus een list op verzinnen. Want waar stond dat het ondanks het slechte koningsweer een bere-gezellige koningsnacht was en best een drukke koningsdag…. Kennelijk hebben we als mensen die neiging een beetje. Het is moeilijk om te zien wat er goed gaat en het is makkelijk om kritiek te leveren wat er niet goed gaat….en uiteraard lag dat nooit aan jou, want je deed niet mee. En in de krant of op de  omroep stond ook al dat…… daarom ben ik blij met het initiatief van ons brown (of was het nou white) paper, een manier om heel praktisch te laten zien waar we allemaal in commissies mee bezig zijn. Zodat we elkaar eens een keer een complimetn kunnen geven voor de inzet in plaats van meteen op te sommen wat er allemaal niet goed gaat. Zou dat de list zijn??? Ikl hoop het ! Compliment in ieder geval voor het idee en de uitvoering ! Zo de eerste is binnen. Wie volgt ?