De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Roparun team Lelystad

Het Roparun team Lelystad 2015


Het Roparunteam Lelystad is er klaar voor. Hoewel de Roparun pas tijdens Pinksteren plaatsvindt, zijn de sportieve Lelystedelingen nu al druk bezig met het ophalen van sponsorgeld. De groep zal de komende maanden verschillende activiteiten organiseren om geld in te zamelen voor het goede doel.
Rotarian Jop Fackeldey is dit jaar Team Captain van de 25 deelnemers van team 197:

 
Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel.
Onder andere het Flevoziekenhuis in Almere en het Lelystadse Inloophuis Passie hebben hier reeds bijdragen uit ontvangen.
Zo organiseerde het team op vrijdag 13 maart met groot succes het startfeest in poppodium Underground. Een kleine 200 feestgangers genoten van optredens van de band JaZZapp. De band van vocaliste Marieke Cannegieter speelde een jazzy/crossover repertoire van mainstream, latin, fusion, smooth, swing en gevoelige Jazzy ballads.
JaZZapp, Marieke Cannegieter, Lelystad

Marieke Cannegieter met de band JaZZapp


Daarnaast was er een optreden van DJ’s Rise & Ter3nce. Rotarian Michel Teunissen is onder zijn artiestennaam DJ Rise geen onbekende voor feestvierend Lelystad. Met de muziek van DJ Rise & Ter3nce spatte de energie er van af! Naast een eigen set van Deep House, Tech House en bekende Dance Classics, hielpen zij ook Paul Ensink met muzikale begeleiding van zijn goede doelen disco. Paul Ensink, voormalig saxofonist van Gare du Nord maakte het feest compleet. Energie die het team goed kan gebruiken bij haar verdere voorbereidingen voor de Roparun tijdens de pinksterdagen.
DJ Rise Michel Teunissen, Rise & Ter3nce, Deep House, Tech House

DJ’s Ter3nce & Rise