Film Michiel De Ruyter, Rotary Batavia, Rotary Lelystad, Rotaryclub Lelystad, Rotary Club Lelystad, Batavia, Michiel de Ruyter, premiereFlevopost 18 januari 2015

Lelystad – In het Agora theater in Lelystad vindt donderdagavond 29 januari de feestelijke lokale première plaats van de film Michiel de Ruyter.
Dit is een avonturenfilm over Nederlands grootste zeeheld in de 17e eeuw, Michiel de Ruyter. Deze première is een initiatief van Rotary Lelystad Batavia en Rotary Club Lelystad in samenwerking met de Bataviawerf.
De opbrengst van deze Lelystadse première is bestemd voor het jeugdvakantiekamp dat door Rotaryclubs Lelystad en Lelystad Batavia wordt georganiseerd. Hierdoor kunnen kinderen een week vakantie hebben, die daar anders nooit toe in staat zijn. De film wordt in de Agora eveneens vertoond op een speciale leerlingendag, voor rekening van IVIO-Lelystad. Daarmee steunt IVIO eveneens het jeugdvakantiekamp financieel.
De film Michiel de Ruyter is een film met intriges, samenzweringen, spectaculaire zeeslagen tegen de Engelsen met De Ruyter als bevelhebber van de Nederlandse vloot. Met hoofdrolspelers als Frank Lammers, Barry Atsma, Sanne Langelaar, Egbert-Jan Weeber en Lieke van Lexmond is de verwachting van de film zeer hoog.
De Bataviawerf is nauw betrokken geweest bij de opnames van deze film, als opnamelocatie maar ook door de inzet van haar trots, het VOC-schip Batavia. De werf was opnamelocatie voor interieur- en buitenscènes en de Batavia werd ingezet voor de opnames van de zeeslagen. Hiervoor werd de Batavia van de steiger van de werf weggesleept naar het Markermeer. Hier gingen de nodige voorbereidingen aan vooraf, onder meer het verwijderen van 100.000 kilo aan ballast.