Het Oranje Fonds organiseerde op 20 en 21 maart 2015, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet;
de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.
NL-Doet, Rotary Lelystad, JTL, Flevolandse theatervereniging, handen uit de mouwen
Ook Rotary Lelystad heeft dit jaar weer de handen uit de mouwen gestoken. Dit keer bij de Flevolandse theatervereniging JTL. Na ontvangst met koffie heeft een groot deel van de Rotarians zich gestort op het schuren en schilderen van deuren, muren en het houtwerk in het pand. Hierbij werd behoorlijk wat doorzettingsvermogen gevraagd maar dankzij de overweldigende inzet en betrokkenheid heeft een groot aantal vierkante meters in het pand een mooie opknapbeurt gekregen.
NL-Doet, Rotary Lelystad, JTL, Flevolandse theatervereniging, handen uit de mouwen Een ander deel van de Rotarians heeft geholpen bij het in kaart brengen en invoeren van alle kostuums in het computersysteem. Hierbij werd ieder kostuum aangetrokken en gefotografeerd. Een dag vullende taak die met veel enthousiasme werd uitgevoerd.
Aan het eind van de dag had Rotary Lelystad nog een aangename verassing voor JTL;
De Flevolandse theatervereniging werd een gloednieuwe professionele naaimachine aangeboden.
Dankzij deze machine kunnen nu ook de zwaardere stoffen worden vermaakt. JTL heeft een kostuumvoorraad van meer dan 6000 stuks, welke ook verhuurd worden. Dit is een belangrijke bron van inkomsten voor de vereniging, die volledig draait op de inzet van vrijwilligers .
NL-Doet, Rotary Lelystad, JTL, Flevolandse theatervereniging, handen uit de mouwen, Lewenstein