Op maandag 16 maart waren leden van Rotary Lelystad met een stand aanwezig op de studiemarkt van ISG Arcus in Lelystad. scholieren uit het voortgezet Onderwijs in de leeftijd van 15 tot 18 jaar konden hier informatie verkrijgen over het jeugd uitwisselingsprogramma van Rotary.
Rotary Lelystad, Rotary Jeugduitwisseling, Arcus, Lelystad, youth exchange
 
Ieder jaar verblijven er een aantal buitenlandse jaarstudenten in ons land als gast van een Rotary club. De uitwisseling vindt plaats op basis van wederkerigheid; voor elke uitgezonden student zal een Rotaryclub in het buitenland ook een Nederlandse jongere een jaar ontvangen. Voor de jaarstudenten is dit een unieke mogelijkheid om een jaar bij één of meerdere gezinnen heel intensief de gebruiken van het land te leren kennen.
 
Julie NoteboomIn het kader van de Internationale Jaaruitwisseling reist Julie Noteboom uit Lelystad deze zomer af naar Canada. Een mooie aanleiding voor haar om zich aan ons voor te stellen:
Hoi, ik ben Julie Noteboom. Ik ben 16 jaar en ga na de zomervakantie als uitwisselingsstudent naar Canada! Ik ga naar Edmonton, maar weet nog niet precies waar en bij wie.
Ik hoop in dit jaar veel te leren, te zien en een grote ervaring op te doen. Afgaand op alle verhalen gaat dit waarschijnlijk ook gebeuren.
Ik ga weg als uitwisselingsstudent om veel over mijzelf en een andere cultuur te leren en om een zelfverzekerde persoon te worden. Ik hoop op een geweldig jaar en kijk er erg naar uit!