Natuurpark Lelystad ,Flevo-landschap, de Watertuin, Rotary Lelystad, Rotaryclub lelysad, Rotary Batavia, lelystad, Hans Arendshorst, Martin Jansen Martin Jansen, directeur van Het Flevo-landschap, heeft woensdag 1 april samen met leerlingen van basisschool De Dukdalf uit Dronten en vertegenwoordigers van Rotary Lelystad, Rotary Lelystad-Batavia en het Streekfonds het startsein voor het educatieve programma in de Watertuin in Natuurpark Lelystad gegeven.
Namens de gezamenlijke Rabobanken in Flevoland overhandigde Douglas Brouwers een cheque aan de voorzitter van het Streekfonds Flevoland, Ernst Cramer. Met dit geld steunt het Streekfonds Flevoland projecten als de Watertuin.
 
Groep 4 van De Dukdalf ging, voorzien van schepnet en loeppotje op zoek naar wat er leeft in de Watertuin, zoals kikkerdril. Alles kreeg de volle aandacht van de kinderen.  ,,Wow, ik wist niet dat er een salamander in het water leeft’’. Martin Jansen liet de kinderen vanuit het water zien wat voor planten en dieren er leven in de Watertuin en gaf zo het startsein voor het educatieve programma ‘ Leven in de Watertuin’. ,,Als je die kinderen hier zo enthousiast aan de slag ziet met het waterleven, dan weet je weer hoe belangrijk natuureducatie is’’, aldus Jansen.

Het Flevo-landschap heeft samen met IVN voor verschillende groepen van de basisscholen in Flevoland lessen ontwikkeld die op speelse en informatieve wijze het nut van water in ons bestaan en het leven in de Watertuin onder de aandacht brengt. Hoe meet je hoe diep een plas is, wat is het verschil tussen een kikker en een pad, hoe herken je verschillende waterdiertjes? Er is een lesprogramma ontwikkeld, waarbij op school al natuureducatie kan worden verzorgd met een praktijkles in Natuurpark Lelystad.
Natuurpark Lelystad ,Flevo-landschap, de Watertuin, Rotary Lelystad, Rotaryclub lelysad, Rotary Batavia, lelystadAlle Flevolandse scholen zijn van harte welkom om het educatieve programma te volgen in Natuurpark Lelystad.  Als voorbereiding op het bezoek ontvangt de school een lesbrief en op de dag zelf gaan de kinderen, uitgerust met een rugzak met materiaal, op pad om zelf opdrachten en proefjes te doen bij de Watertuin.  Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via  0320 -286111.
Streekfonds
In samenwerking met de lokale Rabobanken en Landschapsbeheer Flevoland heeft Het Flevo-landschap het Streekfonds opgezet. Het doel hiervan is het verwerven van financiële middelen voor projecten op het gebied van het behoud en de ontwikkeling van natuur, landschap en cultuurhistorie in Flevoland, zoals in het verleden de Verlichte Boerderijenroute en nu het educatieve programma De Watertuin.