Anderhalf jaar geleden zijn drie leerlingen van openbare basisschool de Tjalk in Lelystad in samenwerking met Marcel Burger en leerkracht Micha de Kromme bij elkaar gekomen om na te denken over ideeën om een veilig voetbalveldje voor de school- en buurtkinderen” te realiseren.

Om het benodigde bedrag van € 15.000,- bij elkaar te krijgen zijn bedrijven aangeschreven, acht subsidie aanvragen geplaatst en zijn contacten gelegd met onder andere Gemeente Lelystad, Rotary clubs Lelystad en Batavia, Sportbedrijf en KSP kunstgras.
Rotary Club Lelystad heeft € 1.000 gedoneerd voor dit mooie lokale project. De drie jongens uit groep 8 van de tjalk hebben een enorme prestatie neergezet en uiteindelijk € 20.000 bij elkaar gehaald.
Een van de suggesties die wij hebben gedaan voor een mooie opening en voor een stuk aanvullende fundraising was het organiseren van een voetbaltoernooi. Dit was niet tegen dovemansoren.
Tijdens de festiviteiten op 17 juni zal een voetbaltoernooi plaatsvinden waarbij ook Rotary Club Lelystad aanwezig zal zijn met een eigen team.