Rotaryclub Lelystad en Donker Groen hebben ervoor gezorgd dat bewoners van Woonzorg Flevoland locatie Vergeten Landleven voortaan ook op rolstoelhoogte plantjes kunnen verzorgen.
Op 29 november werden twee grote verplaatsbare bloembakken cadeau gedaan.
Woonzorg Flevoland heeft vorig jaar Vergeten Landleven op de Groene Velden in Lelystad geopend.
Een unieke kleinschalige woonlocatie voor zestien bewoners met psychogeriatrische aandoeningen. De locatie ligt landelijk, omsloten door een grote tuin waar ook dieren verblijven. Bewoners kunnen actief helpen in de tuin en bij de verzorging van de dieren.
Maar niet iedereen kan op de grond, al bukkend, dat werk doen. Vandaar dat Rotaryclub Lelystad daar op is ingesprongen en twee verplaatsbare bloembakken cadeau heeft gedaan zodat bewoners op (rolstoel)hoogte plantjes kunnen verzorgen.

Rotaryclub Lelystad zoekt geregeld goede doelen, zowel in de stad zelf als daarbuiten, tot in het buitenland aan toe. Toen duidelijk werd dat er bij Vergeten Landleven behoefte was aan verrijdbare bloembakken, sprong de club meteen in. Dit was nu zo’n praktisch project, waar meteen effect van de bijdrage te zien is.
Voorzitter Hans Arendshorst van de Rotaryclub: “Ook wij zien de toenemende behoefte aan zorg op maat in de verpleeghuizen van deze tijd. Inspelen op de mogelijkheden en onmogelijkheden van bewoners hoort daarbij.

Het was voor ons dan ook geen discussiepunt of wij die twee bloembakken zouden leveren. En met een bloemenbon erbij kunnen verzorgers en bewoners wanneer daaraan behoefte is verse plantjes kopen, zodat de bewoners ook op langere termijn buiten actief kunnen blijven”.
Donker Groen uit Dronten heeft de bloembakken vakkundig gemaakt en de benodigde potgrond en viooltjes er gratis bijgeleverd. Hierdoor zien de bakken er gelijk al prachtig uit.