Leerlingen van basisschool De Lepelaar in Lelystad gaan op woensdag 10 november de handen uit de mouwen steken bij verschillende bedrijven in de regio. Hierdoor ondervinden ze wat voor soort werk ze leuk vinden en wat bij ze past. Eén van de bedrijven die de deuren opent is A.S.F. Fischer te Lelystad.

JINC Flevoland organiseert diverse projecten voor kinderen tussen de 8 – 16 jaar. Het grootste project, Bliksemstage, laat kinderen in een ochtend kennis maken met diverse bedrijven uit de omgeving. Om deze bedrijven te enthousiasmeren heeft de Rotary Club Lelystad JINC een handje geholpen door contacten te leggen met bedrijven, o.m. met A.S.F. Fischer. Mariska Jumelet-Boom is de Rotary hier heel dankbaar voor. ‘’Wij merken dat een warme introductie de beste manier is om in contact te komen met bedrijven. Hans Arendshorst, lid van de Rotary Club Lelystad, heeft ons geïntroduceerd bij een breed scala bedrijven in Lelystad waarvan er al zeker vijf actief deelnemen aan de JINC-projecten. Hiervoor zijn wij hen erg dankbaar!’’

Begin 2020 werden de lopende gesprekken even op pauze gezet door de coronamaatregelen. Dit nam gelukkig niet weg dat bedrijven nog erg enthousiast zijn over de samenwerking met JINC en nu het weer kan met kleine aanpassingen in de programma’s deelnemen aan de Bliksemstages. Zo ontvangt A.S.F. Fischer op woensdag 10 november haar eerste groep leerlingen voor een rondleiding en praktische opdracht zodat leerlingen leren over de beroepen en mogelijkheden in de handel en logistiek.

Naast de Bliksemstages biedt JINC nog meer projecten aan, zoals Sollicitatietrainingen en Carriere Coach. Rotary Club Lelystad heeft warme sympathie voor al deze initiatieven en ondersteunt dat door bedrijven te benaderen en leden van de Rotaryclub ondersteunen door persoonlijke inzet op de projecten Sollicitatietraining en Carrière Coach.

Over JINC

Ieder kind heeft talent. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.

Bliksemstage leerlingen JINC bij bedrijven.Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo- leerlingen de kans om te groeien