Na een gesprek met het bestuur over de verschillende aspecten van onze Rotary club (financiën, ledenwerving, communicatie & PR, de website, jeugd etc.) was er de statutaire vergadering in aanwezigheid van de leden.
In zijn speech wees de Gouveneur op het Internationale jaarthema van Rotary “Be a gift to the world” en de schitterende prestatie van de tulpen actie; een initiatief om de ziekte polio binnen enkele jaren uit de wereld gebannen te hebben.
In samenwerking met WHO en Unicef zijn inmiddels meer dan 2 miljard kinderen in 122 landen gevaccineerd tegen polio; in 2002 alleen al 165 miljoen.


Rotary in Nederland is verdeeld in 7 districten die elk worden geleid door een gouverneur.
De gouverneur wordt voor een periode van een jaar benoemd en houdt zich in deze functie onder meer bezig met de begeleiding van de clubs.
Voor een Rotary club is het bezoek van de Districts-Gouverneur een uniek moment in het Rotarisch jaar. Vorige week viel die eer te beurt aan onze club. Gouverneur Izaäk Buwalda (RC Beilen) kwam polshoogte nemen van het reilen en zeilen binnen Rotary Lelystad.
Onze club was nummer 28 op de lijst. Met in totaal 62 clubbezoeken en dus nog 34 in het vooruitzicht heeft hij een behoorlijk drukke agenda.


Daarnaast deelde de gouverneur zijn frisse blik op uitdagingen waar Rotary als organisatie wereldwijd mee worstelt en stimuleerde de leden om als club buiten de gebaande paden te denken. Rotary heeft zoals de gouverneur het zelf verwoord veel “old-skool” tradities en gebruiken. Om als organisatie mee te kunnen gaan met de tijd is verandering nodig en dat vraagt om creativiteit in denken en doen.
Na de speeches ontving de voorzitter tien fluoriserende hesjes voorzien van het Rotary logo zodat leden tijdens evenementen nog beter kunnen opvallen. Op de foto links poseert jaarstudent Emmi uit Finland succesvol als model.