Vrijdag 2 september 2016 was de dag van afscheid voor burgemeester Margreet Horselenberg. In de 10 jaar dat ze op eigen en unieke wijze het boegbeeld was van Lelystad heeft ze bijgedragen aan een sterke ontwikkeling van de stad.
Margreet heeft een groot hart voor de kwetsbaren in de samenleving. Het was haar initiatief om voor de kinderen van Lelystad die onder of rond het bestaansminimum leven, een speciale Sinterklaas viering te organiseren. De stichting Sint voor elk kind, opgericht in 2015 met beide Rotaryclubs in Lelystad, is haar ideologische nalatenschap voor de kinderen in haar stad.

Bij haar afscheid heeft ze de stichting tot het goede doel voor donaties en afscheidscadeau’s aangewezen, waarmee een goede aanzet is gegeven voor 2016 om wederom ruim 500 kinderen een geweldige Sinterklaas dag te bieden. Daarmee komen ook zij in aanraking met cultuur en tradities, en de geweldige beleving van een theater. Rotary zet haar idee voort, organiseert en steunt Sint voor elk Kind, voor een jaarlijks kinderfeest.
Namens de kinderen in Lelystad: Dank Margreet!

Bron foto: Fotostudio Wierd